Franţa a omagiat, duminică, victimele atacului terorist din redacţia Charlie Hebdo, care a avut loc în urmă cu trei ani şi care a marcat primul atentat din seria care a lovit ţara, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Emmanuel Macron a condus tributul sobru. El a depus o coroană în faţa fostului sediu al redacţiei revistei de satiră. Alături de rude ale victimelor, au fost prezenţi la ceremonie jurnalişti, membri ai guvernului şi primarul Parisului, Anne Hidalgo.

În ianuarie 2015, doi jihadişti au pătruns în redacţia publicaţiei şi au ucis 11 oameni.

Numele celor ucişi au fost citite inclusiv de Macron şi Hidalgo, înainte ca numeroase coroane de flori să fie aşezate în faţa fostelor birouri.

Ceremonia a continuat pe locul unde un poliţist a fost ucis de cei doi atacatori, dar şi la magazinul unde un al treilea a ucis patru oameni.

Atentatul de la Charlie Hebdo a fost comis de fraţii Said şi Cherif Kouachi, care au murit două zile mai târziu într-o acţiune a poliţiei.

Cel de-al treilea atacator, de la magazinul evreiesc, Amedy Coulibaly, despre care nu a fost confirmat dacă avea legătură cu cei doi fraţi, a fost şi el împuşcat de poliţie într-un incident separat.

În prezent, Charlie Hebdo plăteşte anual între 1 şi 1,5 milioane de euro pentru securitate - protejarea birourilor, a căror adresă este ţinută secret. Jurnaliştii şi editorii încă primesc ameninţări cu moartea.

Vânzările revistei au scăzut drastic, la fel şi veniturile companiei, care au ajuns la 19,4 milioane de euro în 2016, de la 60 de milioane de euro, în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.