Fragmente de dronă de tip Shahed au fost găsite duminică pe teritoriul Republicii Moldova, în zona frontierei cu Ucraina, în apropierea localităţii Etulia, din raionul Vulcăneşti, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După depistarea rămăşiţelor de dronă pe teritoriul Republicii Moldova, informaţiile au fost comunicate autorităţilor competente, iar în zonă a fost restricţionat accesul.

„Nu există riscuri sau pericole pentru comunităţile din zonă, iar autorităţile au luat toate măsurile de rigoare pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică”, transmite IGPF, citat de NewsMaker.

Rusia a lansat în cursul nopţii atacuri cu zeci de drone asupra teritoriului Ucrainei, vizând cu precădere Kievul, dar şi Odesa şi Mikolaiv.
Rusia a lansat în cursul nopţii atacuri cu zeci de drone asupra Kievului şi sudului Ucrainei
CITEȘTE ȘI Rusia a lansat în cursul nopţii atacuri cu zeci de drone asupra Kievului şi sudului Ucrainei

Totuşi, autorităţile din Republica Moldova cred, pe baza informaţiilor primite de la partea ucraineană, că este vorba despre rămăşite provenind de la atacul cu drone care a avut loc în noaptea precedentă, de 9 spre 10 februarie, când a fost vizată regiunea Izmail, aflată în apropiere de frontiera cu R. Moldova.

„Există bănuiala că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. În vederea excluderii dezinformărilor şi evitarea panicii în rândul cetăţenilor, rugăm să păstraţi calmul şi să vă informaţi doar din surse oficiale”, se arată în comunicatul emis de IGPF.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, fragmente de rachetă au căzut de mai multe ori pe teritoriul Republicii Moldova. Rămăşiţe au fost găsite în localităţile Naslavcea, Larga, Chiţcani şi Gîsca.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost atacul de la Izmail, autorităţile române au transmis mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone. Totodată, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, dar nu au fost raportate „pătrunderi neautorizate”.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Atacuri cu drone asupra porturilor din Ucraina - Mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi / Aeronave F-16, ridicate de la Fedeşti pentru a verifica spaţiul aerian / Radarul Armatei României nu a indicat pătrunderi neautorizate

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.