Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost condamnat, miercuri, la 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, sentinţa fiind pronunţată de cei trei judecători ai Curţii de Apel din Porto Alegre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFP, pedeapsa poate fi pusă în aplicare doar după epuizarea tuturor căilor de recurs.

Lula a fost condamnat iniţial în iulie 2017 la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani.

Fostul preşedinte este acuzat că a beneficiat, de pe urma generozităţii unora, de 3,7 milioane de reali brazilieni (1,08 milioane de euro), inclusiv de un triplex într-o staţiune balneară, din partea OAS, o întreprindere de construcţii implicată în scandalul tentacular Petrobras. Fostul şef de stat a negat toate acuzaţiile care-l vizează, argumentând că ele nu au la bază probe concrete.

La jumătatea acestei luni, o petiţie pentru candidatura lui Luiz Inacio Lula da Silva la preşedinţia Braziliei a strâns peste 170.000 de semnături, între care cea a regizorului Oliver Stone şi a patru foşti preşedinţi sud-americani. Lula este favorit în sondaje pentru alegerile din octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.