Fostul prim-ministru al Ucrainei Mikola Azarov (2010-2014), care a demisionat în timpul revoluţiei Euromaidan şi care este considerat unul dintre politicienii proruşi din Ucraina, vrea ca Europa să nu mai livreze arme Ucrainei, transmite Nexta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politicianul a scris, într-un tweet, că ”modul de a opri ostilităţile din Ucraina este simplu, iar Uniunea Europeană este conştientă de acest lucru”.  

”Europa şi alte ţări trebuie pur şi simplu să înceteze furnizarea de arme şi armată Ucrainei”, a afirmat Azarov.  

Azarov este considerat unul dintre politicienii proruşi din Ucraina. 

În ianuarie, Ministerul britanic de Externe transmitea, printr-un comunicat: “Avem informaţii că serviciile de informaţii din Rusia menţin legături cu numeroşi foşti politicieni ucraineni, inclusiv cu Serghei Arbuzov, prim-vicepremier al Ucrainei în perioada 2012-2014 şi premier în 2014, Andrei Kluiev, prim-vicepremier în perioada 2010-2012 şi şef de cabinet al fostului preşedinte Ianukovici, Vladimir Sivkovici, fost şef adjunct al Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Mikola Azarov, premierul Ucrainei în perioada 2010-2014. Unii dintre ei au contacte cu ofiţeri de informaţii ruşi implicaţi în prezent în plănuirea unui atac în Ucraina”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.