Fostul director FBI James Comey recunoaşte faptul că poliţia federală a comis ”adevărate neglijenţe” la începutul anchetei cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump, care l-a destiuit pe Comey în 2017, a sugerat imediat că fostul director FBI poate fi condamnat la ”mai mulţi ani” de închisoare.

”Unde sunt scuzele pe care mi le datorează mie şi altora?”, a scris pe Twitter locatarul Casei Albe.

James Comey a apărat mereu FBI-ul de atacurile şefului statului american.

Însă el a recunoscut duminică faptul că un fost consilier în politică externă din campania candidatului Trump din 2016, Carter Page, inculpat rapid în ancheta FBI cu privire la amestecul rus, a fost tratat în mod injust.

Comey a apreciat, în acest interviu acordat Fox News, că mandatul FBI cu privire la supravegherea lui Page, pe carel-a semnat, conţinea ”erori semnificative”.

”Au existat adevărate neglijenţe. 17 lucruri ar fi trebuit să se afle în mandate sau ar fi trebuit evocate şi caificate diferit”, a declaart Comey.

Aceste erori sunt detaliate într-un raport al Inspectorului General al Departamentului Justiţiei, publicat la 9 decembrie.

În raport se respinge orice implicare politică a FBI în deschiderea anchetei, dar în el sunt subliniate ”erori şi omisiuni” comise de către unii agenţi atunci când au cerut justiţiei undă verde să-l plaseze sub ascultare pe Carter Page.

”Deci, acum Comey mărturiseşte că a greşit. Uau, dar oface doar pentru că a fost prins cu mâna în sac”, denunţă pe Twitter Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.