Fostul director al CIA, John Brennan, l-a criticat pe preşedintele american, Donald Trump pentru că i-a ridicat avizul de securitate şi a afirmat că Trump este îmbătat de putere, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faptul că se foloseşte de avizul de securitate al unui fost director al CIA ca un pion pentru o strategie de relaţii publice este reprezentativ pentru cineva căruia, sincer, nu vreau să folosesc acest termen dar este beat de putere. Cred că abuzează de puterile pe care le are”, a declarat Brennan.

Brennan a declarat că el consideră că SUA sunt „într-o criză din cauza a ceea ce a făcut Trump şi ce ar mai putea face”.

„Republicanii care i-au permis aceste lucruri vor aştepta să aibă loc un dezastru înainte să îşi găsească coloana vertebrală şi să vorbească împotriva cuiva care care în mod clar nu îşi îndeplineşte responsabilităţile privind securitatea naţională?”, a afirmat Brennan.

Trump i-a revocat miercuri autorizaţia în domeniul securităţii lui John Brennan, pe care l-a acuzat că şi-a folosit accesul la informaţii clasificate cu scopul de a ”semăna discordie şi haos” cu privire la administraţia sa.

Brennan l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump că i-a retras autorizaţia pentru a-i speria pe criticii săi şi a muşamaliza o anchetă cu privire la legăturile sale cu Rusia.

”În mod clar, domnul Trump vrea cu orice preţ să se protejeze şi să protejeze persoane apropiate lui”, afirmă Brennan, care vede în acest lucru ”o tentativă de a reduce la tăcere prin a inspira frică altora care ar îndrăzni să-l sfideze”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.