Procurorul din Paris a anunţat sâmbătă că a deschis o investigaţie privindu-l pe Alexandre Benalla, un fost membru al echipei de securitate a preşedintelui francez Emmanuel Macron, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jean-Yves Le Drian, ministrul Afacerilor Externe, a cerut vineri să fie deschisă o investigaţie după ce au apărut informaţii în presă că Benalla, care a fost dat afară în iulie după ce a atacat un protestatar, ar fi folosit un paşaport diplomatic într-o călătorie recentă în Africa.
 
Procurorul Remy Heitz, care a fost numit de Macron în noiembrie, îl va investiga pe Benalla pentru folosirea nepotrivită a unor documente profesionale şi pentru faptul că a minţit privind faptul că ar lucra în continuare pentru statul francez.
 
Săptămâna trecută s-a aflat că Benalla s-a întâlnit cu liderul din Ciad cu trei săptămâni înainte ca Macron să viziteze trupele franceze de acolo. Benalla a insistat că a făcut călătoria ca parte dintr-o „delegaţie privind afaceri externe”.
 
Însă site-ul de investigaţie Mediapart a dezvăluit joi că Benalla a călătorit în ultimele luni în baza unui paşaport diplomatic eliberat în mai.
 
Ministerul de Externe a confirmat că a emis două paşapoarte diplomatice pentru Benalla şi că i-a cerut să le returneze după concedierea sa în iulie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.