Evgheni Prigojin, şeful grupului militar privat rus Wagner, a declarat luni că informaţiile preliminare indică faptul că luptătorii săi din oraşul Bahmut, din estul Ucrainei, au început să primească mai multă muniţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Livrări de muniţie, conform datelor preliminare, continuăm să primim. Încă nu am văzut-o în persoană", a declarat Prigojin într-o notă vocală postată pe canalul său de Telegram luni seara târziu. 
 
Prigojin s-a plâns în repetate rânduri că unităţile sale Wagner nu primesc suficientă muniţie de la instituţia de apărare a Rusiei. Săptămâna trecută, el a anunţat că se vor retrage din Bahmut - o ameninţare asupra căreia pare acum să se răzgândească. 
 
La începutul zilei de luni, un comandant ucrainean din Bakhmut a declarat că unitatea sa se confruntă cu bombardamente "constante" şi că nu a văzut nicio dovadă a lipsei de muniţie rusească pe care Prigozhin a susţinut-o.
 
Autorităţile susţinute de Kremlin din oraşul ucrainean ocupat Mariupol sunt în curs de mobilizare a locuitorilor care au paşapoarte ruseşti, a afirmat consiliul municipal în exil pe Telegram.
 
Denis Puşilin, şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk, susţinută de Rusia, care administrează Mariupol, a semnat un decret care permite mobilizarea cetăţenilor ruşi în regiunea ocupată la 31 martie. 
 
O parte semnificativă a administraţiei instalate de Rusia la Skadovsk a părăsit duminică oraşul ocupat, au declarat oficiali militari ucraineni.
 
Activităţile administraţiilor districtuale şi municipale din Skadovsk au fost "suspendate", a declarat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei în actualizarea sa zilnică. Sâmbătă seara, "ocupanţii au încărcat în vehicule documentaţia, echipamentele de birou şi alte bunuri ale instituţiilor de stat", înainte de a pleca cu familiile lor duminică dimineaţa, au precizat oficialii militari ucraineni. Skadovsk se află pe malul Mării Negre.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.