Forţele ucrainene au doborât sâmbătă două avioane de vânătoare-bombardiere ruseşti Su-34 şi un avion de luptă Su-35 pe cerul de deasupra estului Ucrainei, a declarat şeful forţelor aeriene ale ţării, Mikola Oleşciuk, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În dimineaţa zilei de 17 februarie 2024, în (sectorul) de est, unităţile Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus trei avioane inamice deodată - două avioane de vânătoare-bombardiere Su-34 şi un avion de luptă Su-35” , a scris Oleşciuk pe Telegram.

Reuters nu a putut verifica afirmaţia, care, dacă este adevărată, ar reprezenta o pierdere pentru Moscova de avioane de război avansate în valoare totală de peste 100 de milioane de dolari.

De când a primit sisteme avansate de apărare aeriană occidentală, Kievul a reuşit să desfăşoare aceste arme pentru a reprezenta o ameninţare din ce în ce mai mare pentru aviaţia rusă în zonele din apropierea primei linii, pe măsură ce se apropie împlinirea a doi ani de invazie a Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.