Imagini geolocalizate publicate marţi arată că armata rusă a avansat la nord-vest de Krasnohorivka, la 5 kilometri nord-vest de Avdiivka, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în cea mai recentă analiză a sa despre situaţia de pe front.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bloggerul militar rus WarGonzo susţine că forţele ruseşti au obţinut un "succes tactic semnificativ" la periferia oraşului Avdiivka, unde crede că au ajuns la linia de cale ferată din nordul oraşului, şi în apropiere de Stepove.

Pe de altă parte, Statul Major ucrainean a raportat ofensive ruseşti nereuşite în apropiere de Stepove, Tonenke, Sieverne şi Nevelske, patru oraşe din apropiere de Avdiivka. Purtătorul de cuvânt al Grupului de forţe ucrainene Tavriisk, colonelul Oleksandr Ştupun, a declarat la 24 octombrie că frecvenţa atacurilor ruseşti în apropierea Avdiivka a scăzut.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un alt blogger militar rus a susţinut că forţele ruseşti avansează de la Krasnohorivka la Novokalînove, la 7 km nord de Avdiivka.

Un alt observator militar, de data aceasta ucrainean, a afirmat miercuri că rămăşiţe ale Grupului Wagner luptă în apropiere de Avdiivka, ISW  precizează că nu a observat dovezi în acest sens.

Un ofiţer în rezervă ucrainean a publicat imagini din satelit la 23 octombrie şi a confirmat că armata rusă a pierdut peste 109 vehicule militare în apropierea Avdiivka între 10 şi 20 octombrie. Ofiţerul în rezervă a declarat că majoritatea pierderilor ruseşti au fost în principal vehicule de luptă blindate. Două surse independente nespecificate, citate de ofiţer, estimează că forţele ruse au pierdut în total aproximativ 200 de vehicule militare în apropiere de Avdiivka.

Pe frontul sudic, ISW raportează "câştiguri confirmate" ale forţelor ucrainene la vest de Robotîne, din nou pe baza imaginilor geolocalizate. Potrivit unui observator militar ucrainean, forţele ruseşti s-au retras de la periferia nord-vestică a oraşului Novoprokopivka, la 13 kilometri sud de Orihiv, dar ISW precizează că nu a obţinut "confirmarea vizuală".

Forţele ucrainene au avansat marginal în vestul regiunii Zaporojie şi au continuat operaţiunile ofensive în apropiere de Bahmut. Statul Major General ucrainean a raportat că forţele ucrainene au obţinut, de asemenea, un succes parţial nespecificat la vest de Verbove (la 9 km vest de Robotîne). Purtătorul de cuvânt al forţelor terestre ucrainene, locotenent-colonelul Volodimir Fitio, a declarat la 24 octombrie că forţele ucrainene desfăşoară operaţiuni ofensive în apropiere de Klişciivka (la 7 km sud-vest de Bahmut) şi Andriivka (10 km sud-vest de Bahmut).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.