Forţele ruse au deportat aproximativ 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în Republica Populară Doneţk, a declarat, marţi, primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, în timpul unei conferinţe la centrul de presă din Ucraina, Ukrinform, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am verificat deja listele celor care au fost deportaţi din Mariupol în Rusia sau aşa-zisa Republică Populară Doneţk. Aproximativ 40.000 de oameni. Acum au început să ascundă aceste liste. Din păcate, nu putem verifica totul momentan, dar continuăm să lucrăm în acest sens”, a mai afirmat Boicenko.

Armata rusă ”duce populaţia locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia şi acolo o foloseşte pentru diverse locuri de muncă”, a mai spus oficialul ucrainean, adăugând că locuitorilor din Mariupol li se eliberează un certificat de relocare şi iau parte la ”muncă umilitoare”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.