Forţele Aeriene ucrainene au anunţat că au interceptat peste 60 de rachete ruseşti în cursul zilei de luni, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Aeriene ucrainene au anunţat într-un comunicat postat pe contul de Telegram că un ”atac masiv asupra infrastructurii critice” a fost respins.

”În total, au fost lansate peste 70 de rachete. Potrivit informaţiilor preliminare, 38 de rachete de croazieră (Kh-101 /Kh-555) au fost lansate cu opt bombardiere strategice de tip Tu-95M (bombardiere) din Marea Caspică şi Volgodonsk, regiunea Rostov”, se arată în comunicatul citat.

”Inamicul a lovit şi cu 22 de rachete de croazieră Kalibr de pe navele Flotei Mării Negre”, mai precizează Forţele Aeriene Ucrainene.

De asemenea, comunicatul menţionează că teritoriul Ucrainei a fost atacat din la Marea Neagră cu trei rachete de croazieră lansate din bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22m3, precum şi cu şase rachete ghidate, lansate de avioanele de vânătoare de tip Su-35.

În trecut, apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să elimine aproximativ două treimi din rachetele trase în rafale de forţele ruse. Ultimul astfel de val de atacuri a avut loc pe 23 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.