Confruntări armate se intensifică pe frontul capitalei ucrainene, unde lansatoare de obuze ucrainene răspund artileriei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Militarii noştri controlează oraşul Cernihiv şi blochează înaintarea inamicului către Kiev. Continuăm să respingem ofensiva inamicului la Kiev”, anunţă într-un buletin, vineri, Statul Major al armatei ucrainene.

Cernihiv, un oraş situat la 120 de kilometri de Kiev, este un oraş-cheie, în nordul Ucrainei, în calea incursuni Rusiei către capitala ucraineană.

”Au fost multe tiruri. Mi-au atins casa. Geamurile, uşile, tavanele au fost distruse”, declară AFP Iaroslava Delişevska, în vârstă de 58 de ani, care a fugit, cu cei cinvi câini ai familiei, care a figit de la periferia Kievului, devenită teatrul unor confruntări armate aprige.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.