Fostul consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui american Donald Trump, Michael Flynn, nu a făcut publice venituri încasate de la un post rus de televiziune şi de la încă o firmă cu legături cu Moscova, într-o declaraţie de avere din luna februarie, arată documente publicate duminică de Casa Albă şi citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În declaraţia de avere semnată de Flynn pe 31 martie, fostul oficial de la Casa Albă a evocat angajamente pentru discursuri semnate cu entităţi ruse, inclusiv cu postul de televiziune finanţat de Kremlin Russia Today şi cu Volga-Dnepr Airlines.

Flynn nu precizează în formular ce sumă a primit, dar contractele sunt trecute la o secţiune intitulată “surse de venit depăşind 5.000 de dolari pe an”.

Aceste venituri nu sunt incluse într-un alt formular, semnat de Flynn pe 11 februarie, pe care Casa Albă l-a făcut public tot sâmbătă.

Discrepanţa ar putea reprezenta încă o problemă legală pentru Flynn. Generalul în retragere, care a fost obligat să demisioneze după numai 24 de zile, este în centrul atenţiei pentru contactele sale cu oficiali ruşi, în cadrul unei anchete mai ample privind interferenţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016.

El a cerut imunitate pentru a depune mărturie în Comisiile de Informaţii ale Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, a anunţat avocatul său, Robert Kelner, însă cererea sa a fost respinsă.

Flynn, un general-locotenent în retragere care a condus Agenţia de Informaţii a Apărării (DIA) înainte să fie dat afară de administraţia Obama, l-a consiliat pe Trump în campania prezidenţială începând din 2015.

El a fost consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump timp de trei săptămâni, după care şi-a dat demisia acuzat de administraţia Trump că l-a minţit pe vicepreşedintele Mike Pence în legătură cu contacte pe care le-a avut cu ambasadorul rus în Statele Unite Serghei Kisliak.

Înainte de învestirea lui Trump, în ziua în care preşedintele Barack Obama anunţa sancţiunile impuse Rusiei din cauza amestecului în alegerile din Statele Unite, Flynn a vorbit la telefon cu ambasadorul rus Kisliak.

Un oficial american din domeniul informaţiilor a declarat pentru NBC News că Flynn a discutat cu Kisliak despre sancţiunile impuse din cauza atacurilor cibernetice ruse înainte de învestire lui Trump.

Flynn a declarat pentru ziarul The Washington Post că nu a discutat despre sancţiuni cu Kisliak, iar apoi a spus că nu-şi mai aminteşte dacă au discutat despre sancţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.