Finlanda este ultima ţară scandinavă care a suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, în ciuda poziţiei Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) care a spus că este "sigur şi eficient", potrivit euronews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de sănătate publică finlandeză a precizat că două persoane au dezvoltat chaaguri de sânge după ce au fost vaccinate. Prin urmare, injectările vor fi suspendate "până vor exista mai multe informaţii pentru a evalua posibila cauză". 

Zeci de ţări europene au suspendat vaccinarea pe fondul apariţiei de cheaguri de sânge la persoane vaccinate. 

Unele, precum Italia, Germania şi Spania, au transmis că vor relua vaccinarea cu serul de la AstraZeneca după raportul EMA de joi. 

Dar Norvegia, Suedia şi Danemarca au spus că nu vor relua procesul de vaccinare. 

Cele trei ţări au precizat că analizează verdictul EMA dacă beneficiile vaccinului depăşesc riscurile de infectare, ca urmare a 25 de cazuri de tromboze înregistrate în Europa. 

Autorităţile sanitare din Franţa au spus vineri că vaccinările ar putea fi reluate cu serul de la AstraZeneca, dar doar la persoane cu vârsta de peste 55 de ani, invocând aceleaşi probleme medicale legate de cheaguri de sânge la tineri care au fost imunizaţi cu acest ser. 

Agenţia de sănătate publică din Suedia a anunţat că autoritatea naţională de reglementare investighează cazurile de tromboze din ţară. 

În Danemarca, autoritatea în sănătate a precizat că a "observat cazuri severe de tromboze după vaccinarea cu AstraZeneca" şi că nu va relua deocamdată campania cu acest ser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.