Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, care recent a fost criticat dur după ce l-a numit pe Dumnezeu „stupid”, a stârnit noi controverse după ce a declarat că îşi va da demisia dacă cineva poate dovedi că Dumnezeu există, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duterte, care are o relaţie tensionată cu Biserica, a pus la îndoială vineri unele dintre credinţele de bază ale catolicismului, inclusiv conceptul păcatului originar, despre care a declarat că vizează şi copii inocenţi şi poate fi înlăturat doar printr-un botez plătit la biserică.

„Unde este logica lui Dumnezeu aici?”, a întrebat Duterte într-un discurs la deschiderea unui eveniment de ştiinţă şi tehnologie în oraşul Davao.

Duterte a adăugat că dacă există „un singur martor” care poate dovedi, poate cu o poză sau un selfie, că un om „a putut vorbi şi l-a putut vedea pe Dumnezeu”, el îşi va da demisia imediat.

Totuşi, el a sugerat că trebuie să existe Dumnezeu sau o fiinţă supremă care ţine sub control miliarde de stele pentru a nu se lovi una de alta, lucru care ar fi putut ameninţa rasa umană.

Săptămâna trecută, el a fost criticat, inclusiv de unii dintre aliaţii săi politici, pentru că l-a numit pe Dumnezeu „stupid” într-un alt discurs, un episcop numindu-l un „psihopat”.

„Cine este acest Dumnezeu stupid? Acest nenorocit este atunci foarte stupid. Nu ai fost implicat dar acum faci parte din păcatul originar ... Ce fel de religie este asta? Acest lucru nu îl pot accepta”, a declarat Duterte.

Senatorul aflat în opoziţie, Antonio Trillanes, l-a numit pe Duterte ca fiind „un om malefic” iar comentariile sale sunt în conformitate "cu politicile sale înşelătoare, lipsite de inimă, nemiloase”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.