Cel puţin 22 de persoane au murit în urma unor inundaţii şi alunecări de teren provocate de un ciclon care a adus ploi torenţiale în Filipine, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edgar Posadas, purtătorul de cuvânt al agenţiei de monitorizare a dezastrelor, a comunicat că printre cei decedaţi se află şi un copil de trei ani. Ciclonul a lovit regiunile Visayas şi Bicol duminică.

„Vântul nu a fost puternic însă a provocat inundaţii şi alunecări de teren”, a declarat Posadas.

Numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce operaţiunile de salvare continuă. Presa locală a informat că există zeci de persoane date dispărute sau prinse de alunecările de teren.

Un birou regional al agenţiei a informat că lucrează pentru a confirma moartea a 38 de persoane în regiunea Bicol, situată la sud de insula principală Luzon.

Mii de pasageri erau blocaţi în porturi, aeroporturi şi staţii de autobuz după ce zeci de călătorii între insule au fost anulate.

Ciclonul a ieşit de pe teritoriul ţării duminică după-amiaza. În jur de 20 de astfel de cicloane lovesc Filipine în fiecare an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.