Activitatea vulcanului Taal, aflat în sudul capitalei filipineze Manila, a făcut ca autorităţile să crească nivelul de alertă şi să emită duminică un ordin de evacuare pentru aproximativ 8.000 de rezidenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un nor de cenuşă de 1 kilometru înălţime şi câteva cutremure au fost semnalele date duminică de vulcan, astfel că specialiştii de la Institutul de Seismologie din Filipine au ridicat nivelul de alertă la 3, care indică activitate magmatică ce poate duce la o erupţie periculoasă în câteva săptămâni.

Cel mai înalt grad de alertă este 5, când erupţia este în desfăşurare.

Oamenii de ştiinţă au recomandat evacuarea zonei din jurul vulcanului Taal, care se află pe o insulă în mijlocul lacului cu acelaşi nume, şi a două oraşe aflate în apropiere. Ei nu exclud formarea de valuri tsunami.

Oficialii au declarat că evacuarea a început.

Cenuşa a căzut în zonele din apropierea vulcanului, dar şi în provincia Cavite, unde au fost suspendate cursurile şi locuitorii au fost sfătuiţi să rămână în case.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.