O sută nouăzeci şi unu de persoane au fost rănite în timpul tradiţionalelor celebrări ale Noului An în Filipine, în pofida unei directive prezidenţiale vizând restrângerea folosirii petardelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filipinezii sunt majoritari catolici, însă din cauza unor vechi superstiţii şi a tradiţiilor chineze mulţi sunt convinşi că un zgomot cât mai mare la final de an alungă spiritele rele.

Preşedintele Rodrigo Duterte a semnat un decret, în iunie, prin care stipulează că petardele nu vor putea fi utilizate decât în zone prevăzute în acest scop de autorităţile locale.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Francisco Duque, 191 de persoane au fost rănite, între care şi un copil de 11 luni, însă cifra este în scădere cu 77 la sută în raport cu media din ultimii cinci ani.

"Suntem mulţumiţi. Relativ, pentru că încă sunt răniţi, dar numărul lor a scăzut substanţial", a declarat Duque, care a precizat că majoritatea răniţilor au fost pe străzile din Manilla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.