Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Republica Moldova, ANRE, a amendat Moldovatransgaz, subsidiară a companiei ruseşti Gazprom, cu 1,9 milioane de dolari pentru că nu a respectat o cerinţă privind separarea activităţilor de transport al gazelor de cele de furnizor, a anunţat vineri instituţia, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANRE a precizat că Moldovatransgaz, subsidiară a Moldovagaz, la care Gazprom deţine o participaţie de 50%, a fost amendată cu 33,99 milioane de lei moldoveneşti (1,9 milioane de dolari). 

ANRE spune că amenda aplicată Moldovatransgaz a fost impusă pentru nerespectarea de către aceasta a obligaţiilor de a-şi asigura independenţa faţă de Moldovagaz, care furnizează gaze naturale în Moldova.

Moldovatransgaz a anunţat într-o declaraţie că nu este de acord cu decizia ANRE şi că intenţionează să o conteste în instanţă.

Livrările de gaze naturale au fost o sursă de tensiuni de lungă durată între Republica Moldova şi Rusia.

CITEȘTE ȘI Moldova spune că datoria sa faţă de Gazprom este de 8,6 milioane de dolari, dar firma rusă cere 709 milioane de dolari

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.