O femeie a fost violată într-un tren, în Pennsylvania, în nord-estul Statelor Unite, sub privirile mai multor pasageri, care nu au intervenit, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am cuvinte despre acest lucru”, a denunţat duminică comisarul de poliţie însărcinat cu ancheta. ”Nu pot să-mi imaginez să vezi asta cu ochii tăi, să vezi ceea ce suferea această femeie, şi să nu intervii să o ajuţi”, a insistat el.

Violul a avut loc miercuri seara, către ora locală 23.00, într-un tren Southeastern Pennsylvania Transportation Authority (Septa).

Violatorul s-a aşezat lângă victimă, a intrat în discuţie cu ea şi apoi a agresat-o. În pofida refuzului, el i-a smuls hainele şi a violat-o.

Agresiunea a durat opt minute, potrivit unor imagini surprinse de camere de supraveghere.

Ceilalţi pasageri nu erau foarte numeroşi, însă erau suficienţi ”să acţioneze împreună” şi să apere victima, potrvit comisarului.

Până la urmă, un angajat Septa a sunat la 911, după ce a urcat în tren şi a văzut agresiunea.

Agenţi din cadrul societăţii de transport l-au arestat pe suspect, un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a fost predat forţelor de ordine şi a fost plasat în detenţie.

Poliţia caută acum să-i identifice pe pasageri, pentru a-i interoga ca martori.

Pasagerii pasivi în faţa acestei scene ar putea fi inculpaţi, la rândul lor.

Însă comisarul a refuzat să spună mai multe despre acest lucru, potrivit The New York Times (NYT).

Pennsylvania nu are nicio lege cu privire la neajutorarea unei persoane aflate în pericol.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.