O femeie cu dublă cetăţenie franceză şi canadiană, Pascale Ferrier, în vârstă de 55 de ani, a pledat vinovată de trimiterea unei scrisori otrăvite cu ricină lui Donald Trump, la Casa Albă, în 2020, şi urmează să fie condamnată la 22 de ani de închisoare, anunţă procurorul federal al Washingtonului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pascale Ferrier a recunoscut că a fabricat ricină - o otravă care poate fi mortală - în casa sa din Québec, în septembrie 2020 şi că a pus-o în plicuri cu scrisoari de ameninţare trimise preşedintelui Statelor Unite unui număr de opt agenţi texani.

Pedeapsa cu privire la ”încălcarea reglementărilor privind armamentul biologic” urmează să fie pronunţată la 26 aprilie, iar dacă judecătorul acceptă prevederile acordului pe care femeia l-a încheiat cu acuzarea, urmează să fie de 262 de luni de închisoare, au anunţat miercuri, într-un comunicat, serviciile procurorului Matthew Graves.

”Nu există loc pentru violenţă politică în ţara noastră”, comentează Matthew Graves.

”Sperăm ca acest epilog să transmită un avertisment celor care ar fi tentaţi să trimită substanţe toxice şi ameninţri prin poştă”, declară el.

Potrivit dosarului judiciar, în scrisoarea care-i era destinată - interceptată în septembrie la centrul de triaj poştal al Casei Albe - Donald Trump era catalogat drept un ”clown tiranic urât”.

”Renunţă, nu te prezenta în aceste alegeri” în care miliardarul candida la al doilea mandat, scria femeia, după care sublinia că a strecurat în scrisoare ”un cadou special” - ricina - pentru a-l ”ajuta” să se hotărască.

Această femeie din Québéc a ameninţat, de asemenea, angajaţi ai sistemului carceral şi poliţist texan, pe care-i considera responsabili de încarcerarea sa - timp de aproape două luni, în 2019 - cu privire la deţinere ileaglă de arme de foc.

După ce şi-a pus la poştă scrisorile în Canada, ea s-a dus cu maşina în Statele Unite şi a fost reţinută de grăniceri în posesia unei arme încărcate şi unei muniţii numeroase.

Plasată în detenţie, ea a rămas încarcerată pe timpul întregii proceduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.