Poliţia federală americană (FBI) a deschis o anchetă vizând să stabilească dacă persoane au încercat să-l discrediteze pe procurorul special Robert Mueller plătind femei pentru a-l acuza de agresiuni sexuale, au anunţat serviciile magistratului însărcinat cu delicata anchetă rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atunci când am aflat, săptămâna trecută, că unor femei li s-au oferit bani pentru a formula false acuzaţii contra procurorului special, am cerut imediat FBI să ancheteze”, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorului Mueller, Peter Carr.

Ziarul The Hill a scris că a fost contactat, la fel ca alte publicaţii americane, de o femeie care a spus că a lucrat, în anii '70, cu Robert Mueller.

Într-un e-mail, ea le-a spus că un bărbat i-a oferit suma de 20.000 de dolari pentru a-l acuza pe procuror de hărţuire şi de agresiune sexuală.

Acest bărbat s-a prezentat ca fiind un colaborator al unui lobbyst şi prezentator radio de extremă dreapta, Jack Burkman, a mai scris această femeie, fără să-şi  dezvăluie identitatea.

Jack Burkman a dat asigurări, la 20 octombrie, pe pagina sa de Facebook că deţine informaţii explozive despre procurorul Mueller.

Acuzându-l de alcoolism, Burkman a dat asigurări că dispune de şapte mărturii ale unor femei care au fost agresate de Mueller în ultimii 40 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.