Noutăţi legat de eficienţa vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania Johnson & Johnson, care presupune administrarea unei singure doze, sunt aşteptate în următoarele două săptămâni, a declarat expertul american Anthony Fauci, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o conferinţă susţinută vineri seară, el a spus: „Nu vreau să le-o iau înainte, dar trebuie să vă spun că aş fi surprins dacă va dura mai mult de două săptămâni de acum ca datele să fie analizate şi o decizie să fie luată”.

„Informaţiile vor fi analizate în modul cunoscut, la fel cum le-am analizat cu Moderna şi Pfizer”, a adăugat imunologul, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases (Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase).

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna au primit aprobare pentru utilizare de urgenţă din partea FDA (Food and Drug Administration) în luna decembrie 2020.

Johnson & Johnson este aşteptat să fie a treia companie care aplică pentru o aprobare în SUA.

Statele Unite reprezintă cea mai afectată naţiune, cu peste 24,8 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 414.000 de decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 98,1 milioane de cazuri şi 2,1 milioane de decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.