Faţada Consulatului Rusiei de la New York a fost vandalizată cu vopsea roşie, a anunţat vineri Poliţia, în ceea ce pare a fi un gest de protest faţă de Rusia care a anexat patru teritorii ucrainene, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri după-amiază, mari pete şi dungi de vopsea roşie acopereau pe mai mulţi metri în lăţime şi înălţime faţada Consulatului, o clădire în stil Renascentist situată în cartierul Upper East Side din Manhattan, a constatat un fotograf de la AFP.

Uşa de la intrare a fost de asemenea acoperită cu vopsea roşie. 

Poliţia a fost avertizată la ora 1.30 dimineaţa, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al acesteia. 

"Nu au fost arestări şi ancheta este în curs", a adăugat acest responsabil, precizând că incidentul a fost considerat ca fiind "posibil motivat de ostilitate". 

Acest act de vandalism intervine în momentul în care preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat, vineri, anexarea a patru teritorii ucrainene, după referendumuri considerate simulacru de alegeri de mai multe ţări, cu Statele Unite în frunte. 

Vineri, un atac cu rachete a provocat moartea a 30 de persoane printre civili în zone sub control ucrainean de lângă Zaporojie (sudul Ucrainei). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.