Mai multe explozii au fost auzite luni dimineaţă la Kiev, fiind vizat un cartier din zona centală a oraşului, Conform autorităţilor, au fost lansate atacuri cu drone kamikaze. Primarul capitalei ucrainene Vladimir Kliciko le-a recomandat oamenilor să rămână în adăposturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În urma atacului cu drone, a izbucnit un incendiu într-o clădire nerezidenţială din districtul Shevchenkiv din Kiev. Pompierii intervin. Mai multe clădiri de locuinţe au fost avariate. Medicii sunt la faţa locului. Încercăm să aflăm informaţii despre eventuale victime”, a mai anunţat primarul Kievului.

El a postat şi imagini cu resturile uneia dintre dronele care au atacat Kievul.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Explozii în districtul Shevchenkivski,  în centrul capitalei. Rămâneţi în adăposturi!”, a scris pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Kliciko, citate de The Guardian.

De altfel, corespondentul The Guardian de la Kiev, a afirmat că a auzit cel puţin trei explozii în această dimineaţă.

Andriy Yermak, şeful Biroului Preşedintelui, a confirmat, într-o postare pe Telegram,  atacul cu drone kamikaze asupra Kievului în această dimineaţă.

„Avem nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană şi cât mai curând posibil. Nu avem timp pentru acţiuni lente. Mai multe arme pentru a apăra spaţiul aerian şi a distruge inamicul”, a afirmat el.

Districtul Shevchenkivskiy este aceeaşi zonă care a fost afectată de mai multe explozii în urmă cu o săptămână, pe 10 octombrie. Cel puţin 19 persoane au fost ucise în atacurile de săptămâna trecută asupra Kievului şi peste 100 au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.