Echipele de salvare au găsit vineri trupurile a doi pompieri ucişi în exploziile din portul de la Beirut pe 4 august. Al treilea pompier din aceeaşi familie este încă dispărut. Deflagraţia a fost provocată după un incendiu care a cuprins o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu stocată într-un depozit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile erau la curent, de mulţi ani, de prezenţa în oraş a acestor tone de nitrat de amoniu. 

Rudele celor trei pompieri din aceeaşi familie - Najib Hitti, Charbel Hitti et Charbel Karam -, daţi dispăruţi atunci când se luptau cu incendiul înainte de explozie, au fost informate că rămăşiţele a doi dintre ei au fost identificate cu ajutorul unei analize ADN. 

"Nu am cuvinte care să descrie focul care ne arde. Imaginaţi-vă că am ajuns să ne felicităm că am găsit rămăşiţele a doi dintre voi", a scris pe Facebook Antonella Hitti, după ce a aflat că fratele său Najib, 27 de ani, şi vărul ei Charbel, 22 de ani, au fost identificaţi. 

"Bu vom organiza funeralii înainte de a-l găsi pe Charbel Karam", al treilea pompier din această familie, a declarat la telefon pentru AFP Mayane Nassif, rudă a victimelor. 

Pe 4 august, pompierii din Beirut au fost anunţaţi că are loc un incendiu în port, foarte aproape de cartierul general. Cei trei au făcut parte din echipa de zece pompieri trimişi la faţa locului, fără să ştie ce-i aşteaptă la depozitul cu numărul 12. Până în prezent au fost recuperate rămăşiţele a şapte dintre ei. 

"Noi i-am oferit ca eroi şi ei ni-i înapoiază martiri", a spus Rita, mama lui Najib. "Ardem la foc mic, de o sută de ori pe zi, aşa cum au ars fiii noştri în port". 

Autorităţile au rămas nepăsătoare la rugăminţile familiilor dispăruţilor care au cerut să participe la căutări. "Le-am spus: lăsaţi-ne să-i căutăm, le ştiu mirosul copiilor mei, aş şti să-i găsesc", a implorat mama îndurerată.  

Joi, echipele de salvare au găsit corpul unui bărbat aflat la volanul maşinii sale recuperate din port.  

Tragedia a fost o catastrofă prea mare pentru o populaţie deja afectată de deprecierea istorică a lirei libaneze, de inflaţie şi de restricţiile bancare draconice, fără a uita de panemia de coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.