O explozie misterioasă s-a petrecut miercuri după-amiază, la ora de vârf, în centrul oraşului Johannesburg, smulgând pavajul unei artere principale şi rănind în jur de patruzeci de persoane, au anunţat autorităţile în cursul serii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de urgenţă au indicat iniţial o posibilă explozie a unor conducte de gaz subterane, dar compania de gaze Egoli a declarat că este "puţin probabil să fi fost cauzată de o conductă de gaz sau de o scurgere".

Explozia a sfâşiat efectiv asfaltul, prăbuşind carosabilul şi răsturnând mai multe vehicule, inclusiv taxiuri.

"Reţeaua noastră nu a suferit nicio pierdere de presiune, ceea ce indică faptul că ţevile sunt intacte. Clienţii noştri din zonă continuă să primească gaz fără întrerupere", a transmis compania de gaze într-un comunicat.

"Este un miracol că nu au existat morţi", a comentat la faţa locului Panyaza Lesufi, premierul provinciei Gauteng, care include Johannesburg şi Pretoria. El a spus că 41 de persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare critică, nouă sunt grav şi 30 au răni uşoare.

Primele concluzii ale anchetei nu permit încă "să se înţeleagă cauza" exploziei, a precizat el. Situaţia "este complet sub control", a adăugat oficialul. 

A fost instituit un perimetru de securitate, iar anchetatorii vor "efectua o verificare aprofundată şi ne vor sfătui", a mai spus Panyaza Lesufi. "Pagubele sunt impresionante" şi vor fi evaluate, a adăugat el.

Africa de Sud urmează să găzduiască summitul BRICS la sfârşitul lunii august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.