Experţii în drepturile omului desemnaţi de ONU au cerut luni eliberarea imediată a jurnalistului american încarcerat Evan Gershkovich, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ONU, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mariana Katzarova, raportor special pentru drepturile omului în Rusia, şi Irene Khan, raportor special pentru dreptul la libertatea de opinie şi de exprimare, au reacţionat la arestarea şi detenţia lui Gershkovich în timp ce se afla într-o călătorie de reportaj în oraşul Ekaterinburg, Rusia. "Arestarea şi punerea sub acuzare a domnului Gershkovich (sic) pentru acuzaţii penale grave care ar putea duce la 20 de ani într-o colonie penală este un exemplu al reprimării severe a libertăţii de opinie şi de exprimare şi a jurnalismului independent în Rusia de la invazia pe scară largă a Ucrainei în urmă cu 17 luni", au declarat experţii, potrivit site-ului ONU. Raportorii speciali au depus un apel privind arestarea arbitrară a lui Gershkovici la autorităţile ruse la 12 iunie şi au cerut eliberarea imediată a acestuia, se arată pe site-ul ONU. Până în prezent nu s-a primit niciun răspuns. Acest lucru vine la câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a declarat că este "serios" în privinţa unui schimb de prizonieri pentru eliberarea reporterului Wall Street Journal, deţinut pe nedrept. "Sunt serios în privinţa unui schimb de prizonieri. Sunt serios în legătură cu a face tot ceea ce putem pentru a elibera americanii care sunt reţinuţi ilegal în Rusia sau oriunde altundeva, de altfel. Iar acest proces este în curs de desfăşurare", a declarat Biden în cadrul unei conferinţe de presă la Helsinki, în Finlanda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.