Experţii chinezi au detectat sâmbătă după-amiază o activitate seismică neobişnuită în Coreea de Nord. Este vorba de un seism minor, care a avut loc în jurul orei locale 16.29 (11.29 ora României) la suprafaţă şi ar putea să sugereze efectuarea unui nou test nuclear de către regimul de la Phenian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele luni, seisme asemănătoare au indicat efectuarea unor teste nucleare de către Coreea de Nord.

Între timp, reprezentanţii agenţiei meteorologice sud-coreene au precizat că seismul a avut loc în regiunea Kilju din provincia Nord Hamgyong, unde este situat şi poligonul nuclear Punnggyeru.

Seulul a precizat că analizează în continuare natura seismului, dar ar putea să fie vorba de un cutremur natural, întrucât instrumentele nu au detectat unde seismice specifice cutremurelor produse în mod artificial în Coreea de Nord.

Însă, experţii chinezi sunt de altă părere, precizând că epicentrul este situat în aproape acelaşi loc ca şi în cazul seismului produs pe 3 septebrie, în timpul celui mai puternic test nuclear al regimului de la Phenian.

Ministrul de Externe de la Phenian, Ri Yong Ho, a avertizat joi că Kim Jong-un ar putea să ia în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Pacific, după ce preşedintele Trump a ameninţat că va lansa un război termonuclear şi va distruge complet Coreea de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.