Liderul Camerei Comunelor, David Lidington, a anunţat miercuri după-amiază că executivul britanic va publica un raport privind strategia de negociere a divorţului Marii Britanii de UE înainte de declanşarea propriu-zisă a procedurii de Brexit prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom publica, înainte de declanşarea articolului 50, un raport legat de strategia noastră de negociere şi de obiectivele principale”, a explicat Lidington.

Premierul May ar putea să se confrunte în curând cu o ”rebeliune” a parlamentarilor, nemulţumiţi că executivul evită să prezinte un plan coerent cu privire la ieşirea din blocul comunitar.

De asemenea, parlamentarii laburişti au acuzat actualul executiv că nu are niciun plan concret de negociere a divorţului Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Premierul britanic a promis că va declanşa până la finele lunii martie procedura de Brexit. Însă, calendarul de negociere propus ar putea să fie întârziat de apelul exeuctivului britanic de la Curtea Supremă.

Magistraţii britanici au decis în primă instanţă că este necesară aprobarea parlamentarilor pentru invocarea articolului 50.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.