Europa a depăşit joi 100.000 de cazuri de Covid-19 zilnic pentru prima dată, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste tot în lume cazurile au crescut constant de-a lungul săptămânii chiar dacă noile cazuri de infecţii în cele mai afectate ţări, precum India şi Brazilia, au arătat semne de scădere. 

Vârful focarului în Europa s-a mutat în Marea Britanie, Rusia, Spania şi Franţa, care au raportat cel puţin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile. 

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de la ultimul record din luna mai vineri, determinând autorităţile să închidă cluburile şi barurile de noapte. 

Marea Britanie a înregistrat mai mult de 17.000 de cazuri joi, iar ministrul Sănătăţii Matt Hancock a avertizat că ţara a fost într-un "moment periculos". 

Multe părţi din nordul Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei au introdus restricţii dure în privinţa interacţiunilor sociale cu scopul de a încerca să diminueze răspândirea bolii. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.