Ideea unei Europe cu mai multe viteze este numai o tentativă de a dezmembra Uniunea Europeană, a declarat luni liderul partidului polonez de guvernare, PiS, Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi, problema Uniunii Europene cu mai multe viteze, care este, de fapt, o spargere a unităţii sale, devine reală”, a spus Kaczynski, lideri formaţiunii eurosceptive PiS, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că acordarea unui nou mandat la preşedinţia Consiliului European a fostului premier polonez Donald Tusk, un rival politic vechi al lui Kaczynski, a însemnat o „joi neagră” pentru UE.

Tusk, fost premier al Poloniei şi un rival vechi al actualului şef al PiS, Jaroslaw Kaczynski, a obţinut joi un nou mandat de 30 de luni la preşedinţia Consiliului European. Polonia a fost singura ţară care a votat împotrivă şi a ameninţat că, de acum, va începe să obstrucţioneze afacerile curente ale Uniunii Europene şi să “joace dur” la Bruxelles.

Guvernul polonez al partidului eurosceptic PiS  avut deja diferende cu Executivul UE, Comisia Europeană, în dosare precum statul de drept, migranţii, politica climatică şi protecţia mediului.

Partidul de dreapta îl acuză pe Tusk, un politician de centru, că şi-a depăşit mandatul. Unul dintre exemple este când a criticat Guvernul de la Varşovia privind libertatea presei.

În pofida disputelor Guvernului cu UE, societatea poloneză este în favoarea apartenenţei la blocul comunitar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.