Fostul vicepremier român Gabriel Oprea a trucat o strângere de mână care nu a fost surprinsă vreodată de aparatul de fotografiat şi a postat pe Facebook o poză în care dă mâna cu fostul preşedinte american Barack Obama, scrie Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest mesaj posta pe Facebook împreună cu imaginea, Oprea evocă eforturi pe care le-a depus pe când era în funcţie în vederea unei consolidări a relaţiilor dintre România şi Statele Unite.

Însă aceeaşi imagine, realizată de Ambasada României în Statele Unite, este diferită.

În poza oficială se află Traian Basescu, fostul preşedinte al României, dând mâna cu Barack Obama, ci nu Gabriel Oprea.

Utilizatori de Facebook au observat presupusa strângere de mână şi relevă poziţia ”nenaturală” a mâinii lui Oprea, care nu se uită la Obama.

În aceeaşi poză trucată, Oprea apare ”mai slab”, scrie postul paneuropean.

Alte indicii care indică o trucare a imaginii sunt expresiile faciale identice, poziţiile şi postura corpului celor care apar în cele două forografii, inclusiv aceleaşi pliuri ale hainelor pe care le poartă.

Alt indiciu este celebrul orologiu de pe şemineul din pozele oficiale în Sala Roosevelt de la Casa Albă, care are cifre arabe, în timp ce în poza lui Oprea de pe Facebook nu are.

Contactat de Euronews pe Facebook, Oprea a declarat că a participat la vizita oficială de la Casa Albă împreună cu preşedintele de la acea vreme Traian Basescu şi Bogdan Aurescu, fost secretar de stat.

”În această sală, preşedintele Obama a dat mâna cu Băsescu, cu mine şi cu Aurescu! Eu nu sunt fotograf şi nici capabil să falsific poze. Această poză mi-a fost dată. Acesta este adevărul”, a adăugat el.

Gabriel Oprea, de asemenea general în rezervă în armata română, s-a aflat în centrul unui scandal în care a fost acuzat că şi-a falsificat teza de doctorat.

Fostul preşedinte român a reacţionat pe Facebook cu privire la poza trucată, apreciind că este o încercare a lui Oprea de a reveni pe scena politică românească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.