Investtori şi instituţii financiare au lansat marţi o nouă etichetă - denumită ”SI Label” - în vederea identificării şi promovării proiectelor durabile în lume cu scopul de a le finanţa mai bine, cu scopul de a acoperi un deficit de investiţii în infrastructură, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eticheta Infrastructură Durabilă” (Sustainable Infrastructure Label, SI Label) vizează ”să reducă costul tranzacţiilor” investiţiilor în proiecte, a anunţat, într-un comunicat publicat pe site, grupul de reflecţie Climate Policy Initiative (CPI), care este parte la proiect, alături de OCDE, Banca Mondială (BM), Banca HSBC şi Global Infrastructure Facility (GIF), o platformă creată de către state membre G20.

Noua etichetă are obiectivul să faciliteze ”procesul due diligence” (auditare aprofundată a proiectelor) şi strângerii de fonduri pentru şantiere de infrastructură durabile.

Pentru a fi eligibile, proiectele este necesar să demonstreze că ating un nivel minimum în cele 14 criterii MSG - de mediu, social şi guvernanţă - şi de rezistenţă examinate în cadrul etichetei.

Potrivit OCDE, anual lipsesc între 2.500 şi 3.000 de miliarde de dolari în investiţii în infrastructură, la nivel mondial, în vederea atingerii obiectivelor dezvoltării economice a statelor până în 2030.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.