Estonia nu va elibera vize de turist pentru cetăţenii ruşi care doresc să intre în ţară pe durata invadării Ucrainei, cu excepţii pentru persoanele cu familie în Estonia şi din motive umanitare sau medicale, a declarat ministrul de Externe al Estoniei, Eva-Maria Liimets, joi, la Tallinn.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estonia nu mai eliberează noi vize de categoriile C şi D (turistice) cetăţenilor ruşi. Interdicţia va dura atât timp cât Rusia va continua războiul împotriva Ucrainei”, a spus oficialul eston.

”Lucrăm activ pentru a ne asigura că măsurile noastre de descurajare în această regiune sunt mai puternice decât au fost până acum, deoarece situaţia din Europa şi situaţia securităţii s-au schimbat drastic şi probabil că nu vor mai fi niciodată la fel ca înainte de data de 23 februarie”, a adăugat ea.

Se vor face excepţii pentru persoanele cu familie în Estonia şi din motive umanitare sau medicale, a mai precizat Liimets.

Un număr mai mare de cetăţeni ruşi au intrat în Estonia în comparaţie cu perioada de dinainte de invazia rusă.

Peste 12.000 de cetăţeni ruşi au trecut graniţa terestră cu Estonia în ultimele două săptămâni, adică cu 2.200 de persoane mai mult decât media din acea perioadă înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, potrivit Ministerului de Externe al Estoniei şi Poliţiei de Frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.