Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi rebelilor separatişti din estul ucrainean nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la un schimb de deţinuţi, într-o întâlnire la Minsk, în Belarus, care s-a încheiat cu un eşec, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniţi în capitala belarusă, ei au discutat timp de mai multe ore, însă nu au fost în măsură să verifice liste cu deţinuţi în vederea unui schimb şi nici să le confirme numărul.

Reprezentantul special al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) Martin Sajdik a încercat să minimalizeze acest eşec.

”Toţi reprezentanţii au depus eforturi semnificative în vederea favorizării, înainte de sfârşitul acestui an, a eliberării şi schimbului celor care sunt deţinuţi din cauza conflictului. Ei au pus în aplicare decizia summitului (în formatul) Normandia cu privire la această problemă. Însă mai rămân câteva măsuri de luat pentru a se ridica la înălţimea acestor aşteptări”, a declarat reprezentantul OSCE.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit la 9 decembrie, la Palatul Elysee, cu omologii săi rus Vladimir Putin, francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel.

Zelenski cataloga atunci acest schimb drept un rezultat-cheie în negocierile de la Paris.

El anunţa că se aşteaptă ca deţinuţi ucraineni ai separatiştilor proruşi, în estul Ucrainei, să se întoarcă acasă până la sfârşitul anului.

Însă acest lucru pare incert în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.