Eric Trump, fiul candidatului republican la preşedinţia americană, a declarat că fostul lider Ku Klux Klan (KKK) David Duke "merită un glonţ", relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ross, este dezgustător, iar dacă aş spune exact ce ai spus tu aş fi ucis pentru asta, dar cred că am să o spun oricum", a declarat joi fiul miliardarului newyorkez după ce animatorul Ross Kaminsky de la postul de radio 630 KHOW Denver a sugerat că Duke merită un glonţ în cap.

"Tipul chiar merită un glonţ. Adică ăştia nu sunt nişte oameni buni, vreau să spun. Sunt nişte oameni groaznici", a spus el.

"În fapt, îl felicit pe tatăl meu. Tatăl meu este primul republican care a ieşit şi a spus «ia ascultaţi, ceea ce i se întâmplă comunităţii afroamericane este oribil şi am să am grijă de asta»", a continuat Eric.

Contactat de CNN să comenteze aceste declaraţii, Duke a declarat că "Asta e bună. Sunt în mijlocul unui proiect în acest moment".

Duke a cerut CNN să-l sune mai târziu. "Trebuie să mă gândesc la asta", a spus el.

Eric Trump şi echipa de campanie a lui Donald trump nu au dat imediat curs unei solicitări să comenteze pe marginea declaraţiilor respective.

David Duke, care candidează pentru un post în Senat, în Louisiana, a fost - la fel ca alţi mulţi naţionalişti albi - un susţinător vocal al lui Donald Trump în alegerile din acest an.

Fostul lider KKK, un outsider creditat cu şanse foarte mici în această cursă, şi-a reafirmat susţinerea faţă de Trump miercuri seara, într-o dezbatere cu rivalii săi.

Donald Trump a provocat o aprigă polemică în alegerile primare, după ce a spus că nu ştie nimic despre David Duke atunci când a fost întrebat în legătură cu susţinerea candidaturii sale de către fostul lider KKK.

Însă l-a dezavuat, ulterior, pe Duke.

Eric a mai declarat în interviul de joi că încercări de a face o legătură între tatăl său şi fostul lider KKK sunt menite să deturneze atenţia de la puternica mişcare Trump.

"Un tip ca David Duke este dezgustător", a insistat el.

"Însă există (...) un e-mail de-al lui John Podesta din mai-iunie în care acesta spune «credem că Trump are o mişcare minunantă, iar noi vrem să-l facem, şi cel mai bun mod în care-l putem opri este să-l facem să arate ca un bigot, rasist, xenofob»", adaugă fiul omului de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.