Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a declarat că Cisiordania aparţine palestinienilor, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că va anexa aşezările israeliene din Cisiordania dacă va câştiga alegerile de marţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan a informat că această decizie va reprezenta încă o ocupare din partea Israelului şi a subliniat că Turcia va fi alături de Palestina.

Într-un interviu pentru Channel 12 News, acordat cu trei zile înaintea alegerilor de marţi, Netanyahu a fost întrebat de ce nu a extins suveranitatea Israelului asupra coloniilor din Cisiordania, cum a procedat Israelul în urmă cu mulţi ani în cazul Ierusalimului de Est şi Platoului Golan.

“Cine spune că nu vom face asta? Discutăm despre acest lucru. Întrebaţi dacă vom trece la faza următoare? Răspunsul este da, vom trece la faza următoare. Voi extinde suveranitatea Israelului”, a spus Netanyahu, potrivit Reuters.

Coloniile din Cisiordania reprezintă unul dintre cele mai “fierbinţţi” subiecte în eforturile de restartare a discuţiilor de pace israeliano-palestiniene. În prezent, în Cisiordania locuiesc peste 400.000 de israelieni şi aproximativ 2,9 milioane de palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.