Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a solicitat duminică Greciei să "deschidă porţile" migranţilor. Ankara a anunţat autorităţile de la Atena că a deschis frontierele sale şi să le permită migranţilor să meargă către ţări din Uniunea Europeană, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Hei, Grecia! Îţi lansez un apel... Deschide şi tu porţile şi eliberează-te de această povară", a lansat Erdogan în timpul unui discurs televizat la Istanbul. "Lasă-i să meargă în alte ţări europene", a adăugat el. 

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat la 28 febriarie deschiderea frontierelor turce către UE, câteva mii de migranţi s-au îndreptat către Grecia, amintind Europei de criza migraţiei din 2015.

Sâmbătă, Grecia anunţa că va construi două noi centre provizorii pentru primirea a sute de migranţi sosiţi zilele acestea în zonă, ca urmare a schimbării de politică din Turcia. 

Mai mult de 1.700 de migranţi au sosit săptămâna aceasta la Lesbos şi în alte patru insule din Marea Egee, adăugându-se la cei 38.000 deja prezenţi şi care locuiesc în condiţii din ce în ce mai precare.

Acest nou val de migranţi a crescut odată cu tensiunile de pe insula care a primit cei mai mulţi migranţi. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.