Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a aprobat legislaţia privind desfăşurarea de trupe turce în Qatar, semnalând susţinerea Ankarei pentru statul din Golf care este izolat de alte mornarhii arabe din jur, care îl acuză de susţinerea terorismului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul turc a aprobat proiectul de lege miercuri, iar aprobarea rapidă de către Erdogan, anunţată joi noapte, a fost urmată de publicarea în Monitorul Oficial vineri, ceea ce încheie procesul legislativ.

După o desfăşurare iniţială de trupe turce la o bază din Doha, avioane de lupte şi nave turce vor fi trimise de asemenea în ţară, scrie vineri cotidianului Hurriyet.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Numărul avioanelor de luptă turce şi vaselor de luptă turce care vor merge la bază va deveni clar după pregătirea unui raport pe baza evaluării iniţiale de la bază”, afirmă cotidianul.

O delegaţie turcă va merge în Qatar în următoarele zile, pentru a evalua situaţia de la bază, unde se află în prezent aproximativ 90 de militari.

Potrivit Hurriyet, există planuri pentru a trimite aproximativ 200-250 de militari în următoarele două luni, în faza iniţială. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Erdogan a aprobat şi un alt acord dintre Turcia şi Qatar, privind antrenamente militare.

Ambele acorduri au fost puse la punct înainte de izbucnirea disputei dintre Qatar şi restul monarhiilor din Golf.

Erdogan a insistat că izolarea Qatarului nu va rezolva problemele şi a propus medierea crizei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.