Recep Tayyip Erdogan a fost învestit ca preşedinte al Turciei pentru un nou mandat care îi va oferi puteri sporite, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan, care a fost anterior prim-ministru şi apoi preşedinte, a câştigat alegerile anticipate de luna trecută cu 52% din voturi.

„Promitem să întărim unitatea ţării şi să continuăm să lucrăm pentru ţara noastră minunată”, a declarat Erdogan.

Erdogan a fost învestit într-o ceremonie care a avut loc la Parlamentul Turciei.

Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AK) al lui Erdogan deţine alături de Acţiunea Naţionalistă (MHP) majoritatea în Parlament şi au modificat legislaţia pentru a mări puterea preşedintelui.

Sub noua lege, postul de prim-ministru este desfiinţat iar preşedintele numeşte guvernul. De asemenea, Erdogan va avea puterea de a numi membri importanţi ai sistemului judiciar şi să emită decrete cu putere de lege.

Erdogan va avea de gestionat probleme importante precum soarta celor trei milioane de refugiaţi sirieni care locuiesc în Turcia, evoluţia războiului din Siria şi o economie slăbită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.