Epidemia noului coronavirus a fost ”controlată” în Turcia, însă este necesar ca de-acum populaţia să se obişnuiască cu o ”viaţă socială sub control” şi o menţinere a măsurilor privind evitarea unui nou val contagios, a anunţat ministrul turc a Sănătăţii Fahrettin Koca, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Epidemia este sub control (...), dar ameninţarea există în continuare”, a avertizat ministrul într-o conferinţă de presă, miercuri, la Ankara.

Turcia se află în a ”doua fază” a luptei împotriva epidemiei, a unei relaxări a măsurilor impuse de trei luni în lupta împotriva noului coronavirus, care nu înseamnă ”o întoarcere la viaţa normală”, a subliniat el.

Unele centre comerciale pot fi redeschise începând de luni, însă restaurantele şi cafenelele din ele rămân închise, a anunţat ministrul, care a evocat o ”viaţă socială sub control”.

Frizerii urmează să fie de asemenea autorizaţi să-şi reia activitatea începând de luni, însă clienţiii sunt obligaţi să se programeze.

În următoarele săptămâni, o izolare totală urmează să fie menţinută - în timpul weekendurilor - în cele 30 de provincii cele mai populate din ţară, inclusiv cele în care se află Istanbulul şi Ankara.

Turcia - a şaptea cea mai afectată ţară de noul coronavirus - a înregistrat peste 131.000 de contaminări şi aproape 3.600  de decese, potriivt unui ultim bilanţ oficial, prezentat miercuri.

După ce a atins un vârf de peste 5.000 de contaminări înregistrate în 24 de ore la jumătatea lui aprilie, Turcia raportează în ultimele zile o relativă scădere a contaminărilor şi morţilor.

Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 nu a depăşit 100 de decese de la 26 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.