Emmanuel Macron a anunţat sâmbătă, că va vorbi "în curând” cu Vladimir Putin despre probleme de securitate din jurul sectorului "nuclear civil” din Ucraina, după ce discuta, duminică, cu directorul general al Agenţiei Internaţionale de Securitate Energie Atomică (AIEA), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reamintind că a discutat despre războiul din Ucraina şi implicaţiile acestuia timp de „multe ore” cu preşedintele american Joe Biden săptămâna aceasta, în timpul vizitei sale în Statele Unite, „pentru a avea un mandat colectiv”, Emmanuel Macron a indicat că va va vorbi, duminică, cu Rafael Grossi, şeful AIEA.

"Pe aceste baze voi putea avea în curând o discuţie specifică cu preşedintele Putin pe tema energiei nucleare civile", a adăugat el, precizând că va vorbi în prealabil cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ultima discuţie oficială dintre Emmanuel Macron şi Vladimir Putin datează din 11 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.