Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a acuzat presa că nu mai caută adevărul, vorbind despre modul în care a fost abordat scandalul legat de bodyguardul său, recunoscând totodată că el este responsabil, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem o presă care nu mai caută adevărul. Presa oferă în mod repetat aceleaşi imagini cu situaţia, una inadmisibilă şi pe care o condamn. Dar nu vedem niciodată imagini de dinainte sau de după... Care este contextul? Sunt arătate aceste imagini pentru a se ajunge la adevăr, să prezentăm faptele într-un mod obiectiv? Nu. Văd cum presa doreşte să devină o putere judiciară”, a declarat Macron în timpul unei conferinţe de presă în care şi-a asumat, totuşi, responsabilitatea pentru scandal.

"O republică exemplară nu înseamnă să nu existe greşeli. Nimeni din jurul meu sau din cabinetul meu nu a fost vreodată protejat sau exceptat de la respectarea regulilor. Niciodată. Dacă cineva caută un responsabil, acela sunt eu şi doar eu. Eu sunt cel care a avut încredere în Alexandre Benalla”, a afirmat Macron.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Alexandre Benalla, unul dintre bodyguarzii lui Emmanuel Macron, a atacat doi protestatari în timpul marşului May Day, deşi trebuia să fie doar observator. Preşedinţia franceză, care ştia de asalt, nu a făcut publice detalii timp de două luni şi singura măsură luată a fost suspendarea lui timp de două săptămâni. Abia după ce ziarul Le Monde a publicat imagini video cu incidentul, Benalla a fost chestionat de poliţie şi pus oficial sub investigaţie. El a fost concediat ulterior.

Macron a afirmat că Benalla "era un susţinător care a fost implicat constant în campania prezidenţială”. Preşedintele francez a recunoscut că a fost dezamăgit de comportamentul lui Benalla, pe care l-a descris anterior ca fiind "şocant şi inadmisibil”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.