Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunţă luni că evaluează o solicitare a laboratorul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) în vederea autorizării vaccinării cu o doză ”booster” a vaccinului pe care l-a conceput împotriva covid-19 a persoanelor în vârstă de peste 18 ani din Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul în care EMA acordă această undă verde, vaccinul J&J urmează să fie al treilea vaccin antocovid - după vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna - care poate fi folosit în UE în vederea vaccinării cu un ”booster” a adulţilor.

El ar urma să fie administrat la cel puţin două luni de la vaccinarea completă cu o singură doză a vaccinului Janssen al Johnson & Johnson.

”Comitetul Medicamentelor de Uz Uman (CHMP) al EMA urmează să procedeze la o evaluare accelerată a datelor prezentate de către societatea care comercializează vaccinul”, a anunţat EMA.

Un rezultat al acestei evaluări este ”aşteptat în următoarele săptămâni”, precizează autoritatea europeană de reglememntare.

Datele pe care urmează să le analizeze EMA, cu sediul la Amsterdam, includ rezultate cu privire la 14.000 de adulţi care au fost vaccinaţi cu un ”booster” al vaccnului Janssen împotriva covid-19 sau cu un placebo, precizează agenţia.

EMA a aprobat în total patru vaccinuri împotriva covid-19 - vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, care au la bază tehnologia ARN mesager, şi vaccinurile AstraZeneca-Oxford şi Johnson & Johnson, care au la bază tehnologia vectorului viral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.