Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat vineri undă verde vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul împotriva covid-19 Cominaty al alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

EMA ia această hotărâre la câteva săptămâni după ce a început evaluarea unei lărgiri a utilizării vaccinului.

Vaccinul Pfizer-BioNtech este folosit deja în Uniunea Europeană (UE) în vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

EMA anunţă că este necesară vaccinarea cu două doze de vaccin a adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la un interval de cel puţin trei săptămâni.

Statele membre UE urmează să decidă dacă şi când vaccinează adolescenţii, mai anunţă EMA.

Vaccinarea copiilor şi adolescenţilor este considerată un pas critic în atingerea ”imunităţii de turmă” şi opririi pandemiei covid-19.

Însă vaccinarea tinerilor în ţările bogate, în timp ce ţările sărace nu au vaccinat încă persoane în vârstă şi vulnerabile, a fost criticată.

Pfizer şi BioNTech au prezentat în martie date definitive care relevă o eficienţă de 100% a vaccinării împotriva covid-19, în urma unui studiu asupra a 2.260 de adolescenţi care arată că aceştia îl tolerează bine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.