Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi şi regele Iordaniei Abdallah al II-lea cer joi, la Cairo, încetarea ”imediată” a Războiului în Fâşia Gaza şi acuză Israelul de faptul că aplică o ”pedeapsă colectivă” prin care îi ”înfometează” pe palestinieni şi îi ”deplasează forţat”, anunţă Ammanul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri arabi avertizează împotriva unei ”catastrofe regionale” în cazul unei ”propagări” a conflictului, anununţă într-un comunicat curtea regală haşemită.

Ei îndeamnă la ”oprirea imediată” a ostilităţilor.

Preşedintlee egiptean şi regele iordanian resping încercări de deplasare forţată a locuitorilor Fâşiei Gaza în Egipt şi Iordania.

Ei cer o protecţie a civililor palestinieni, ridicarea asediului israelian şi livrarea de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

Egiptul, care se învecinează cu Fâşia Gaza, şi Iordania, care se învecinează cu Cisiordania ocupată, au relaţii cu Israelulu, cu care au încheiat tratate de pace în 1973 şi, respectiv 1994, care pun capăt stării de război cu vecinul lor israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.