Un tribunal din Egipt a condamnat la moarte 75 de persoane, printre care şi figuri importante din Frăţia Musulmană, pentru implicarea lor în demonstraţiile din 2013 în favoarea fostului preşedinte Mohammed Morsi, scrie Associated Press, citând presa de la Cairo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de sâmbătă a Tribunalului din Cairo va fi transmisă Marelui Muftiu, autoritatea religioasă a ţării, care are un rol pur consultativ. De obicei, este de acord cu deciziile justiţiei.

Pe 8 septembrie urmează să îşi afle pedepsele alte 660 de persoane, conform site-ului condus de stat, Al-Ahram.

Cazul implică 739 de persoane, printre care şi Ghidul Suprem al Frăţiei Musulmane, Mohammed Badie şi fotojurnalistul Mahmoud Abu Zeid. Acuzaţiile sunt diverse: de la crimă la distrugerea proprietăţii statului.

Demonstraţia din 2013 a avut ca scop susţinerea fostului preşedinte islamist, Mohammed Morsi, care a fost înlăturat de la putere de armată după proteste stradale masive. Morsi a fost membru al Frăţiei Musulmane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.