Efortul de război al Rusiei în Ucraina este ”caracterizat” de confuzie în rândul rezerviştilor cu privire la eligibilitatea privind serviciul militar, pregătire şi echipament inadecvate, anunţă Ministerului britanic al Apărării în raportul său zilnic, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În raportul zilnic privind războiul din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării a precizat că mulţi rezervişti mobilizaţi trebuie să îşi îndeplinească serviciul militar având ”afecţiuni cronice grave”, iar starea lor medicală nu este revizuită în ”mod adecvat”.

Este posibil ca ruşii să fi suferit pierderi grele în timp ce săpau sisteme ”ambiţioase” de tranşee în apropierea oraşului Svatove din regiunea Lugansk, fiind vizaţi de focul puternic de artilerie, a mai menţionat Londra.

Comunicatul a adăugat că rezerviştii ruşi au fost ucişi în număr mare în atacuri frontale în regiune ucrainene bine apărate de lângă Bkhmut, în regiunea Doneţk. Ambele regiuni sunt situate în estul Ucrainei, spre graniţa cu Rusia.

Marea Britanie crede că Moscova va fi probabil îngrijorată de faptul că familiile rezerviştilor sunt pregătite să rişte să fie arestate protestând faţă de condiţiile cu care se confruntă rudele lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.